twitter
    Beni Twitter Hesabımdan Takip Edebilirsiniz.

Saatler Neden Hep 10'u 10 Geçiyor ?

Evet haklısınız. İlginç bir yaklaşım. Ama bütün saat üreticileri ürünlerinin katalog resimlerinde saatleri hep 10'u 10 geçeye ayarlıyor. Bunun sebebi reklamın başarıya ulaşması veya müşterinin görselden etkilenmesini sağlamaya dayalıdır.

Evet eminim birçoğunuz ne alakası var 10'u 10 geçmesiyle diye düşünüyorsunuz. Saatin 10'u 10 geçeye ayarlanması reklamcılıðın vazgeçilmezleri arasında bulunan subliminal tekniklerden birisidir. Her reklamda subliminal teknik bulunmaktadır. Direkt olarak etkilenmeyeceğiniz. bilinçaltınızı etkileyen mesajlar içerirler. Saatin 10'u 10 geçmeside subliminal mesajdır.

Subliminal Mesaj Nedir?


Başka bir objenin içine gömülü olan bir işaret ya da mesajdır ve normal insan algısı limitlerinin altında kalmak, o anda fark edilmemek üzere tasarlanmıştır. Subliminal mesajlar insanın bilinçli dikkati tarafından fark edilemezler, ancak bu mesajların insanın bilinçaltını etkiledikleri ileri sürülmektedir. Subliminal teknikler reklamcılık ve propaganda alanlarında sıklıkla kullanılmaktadır. Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Subliminal_mesaj 


Saat 10'u 10 geçe pozisyonunda yuvarlak bir saatin içinde ki akrep ve yelkovan yukarı doğru gülümsemeyi bilinç altınızda oluşturuyor. İsteseniz de istemeseniz de saat size mutluluk veriyor. Aynı şekilde ki duruş bir tik işaretini de anımsattığı için farkında olmadan bir güven duygusu kaplıyor içinizi. Yani saatin 10'u 10 geçmesi size güven duygusu veriyor, mutlu ediyor, saate olan ilginizi arttırıyor ve siz o saati daha çok almak istiyorsunuz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.